NYT / PresseNyt

Seneste Nyt og citater fra pressen igennem årene

 TV2's indslag omkring
Stop-Dyrlaege-Breth-Hansen


Fyens Stiftstidende: Død hund smidt i baggård

10. oktober 2007

Beboere og erhvervs-drivende i Læssøegade er dybt forundrede over dyrlæges adfærd.ODENSE: Sikke da en sød hund, der ligger der. Sådan tænkte Marlene Coe, da hun i går morges var ude i baggården med skrald.

Hun arbejder som kontorleder i Internationalt Tolkecenter, der har til huse i et baghus i starten af Læssøegade - i nummer 9B helt præcis.

- Jeg var ude en gang til, og da lå den der stadig, og jeg tænkte, at den da godt nok lå meget stille. Lidt senere kom min chef, og jeg spurgte ham, om der lå en hund i gården, og det sagde han ja til, siger Marlene Coe.

På det tidspunkt gik det op for Coe og hendes kolleger, at hunden muligvis nok havde været sød, men nu var den stensikkert død.

- Ikke lige det man forventer at finde i en baggård, hvor der blandt andet bor en dag-plejemor på første sal, og hvor sushi-baren i Læssøegade har personaleindgang, siger Marlene Coe. Hun gik i gang med et større opklaringsarbejde. Politiet fortalte, at det ikke rigtig kunne stille noget op, fordi det angiveligt ikke er direkte ulovligt at dumpe en død hund. Og teoretisk set kunne hunden jo selv have lagt sig til at dø på trappen i en baggård.

Men i forhuset til baggården ligger der en dyrlæge, og efter en del opklaringsarbejde lykkedes det at finde frem til denne dyrlæge, der forklarede, at det var ham, der aftenen før havde lagt hunden på trappen.

Rystende
- Det er ærlig talt rystende. Hvordan ville de mennesker, for hvem hunden måske har betydet meget, have det, hvis de vidste, at deres kæreste eje bare var blevet smidt i en baggård, spørger Marlene Coe.

Op ad dagen kom der spyfluer til, og Marlene Coe var ikke spor begejstret for den hund, der havde set sød ud tidligt om morgenen.

- Vi har alle mulige kunder, der kommer her, og de forventer da ikke, at der ligger en død hund. Eller hvad hvis dagplejemoren havde været nede med børnene? Eller hvis levnedsmiddelkontrollen var kommet på uanmeldt besøg i sushi-baren, lyder det fra Marlene Coe.

Hun begyndte at researche i dyrlægen, der har adressen Læssøegade 9, og kalder sig Dyrlægen Læssøegade.

Denne dyrlæge er en del af Breth Dyrlægen, der udover Odense har klinikker i Århus, Horsens, Vejle og Kolding og på hjemmesiden praler af at have Østjyllands og Fyns næstbilligste priser.

Jens Breth Hansen er manden bag Breth Dyrlægen, og han har en lang hale af sager bag sig, der har været i mediernes søgelys.

Det handler blandt andet om fejloperationer, og modviljen mod Breth Dyrlægen er så stor, at der er privatpersoner, der har oprettet hjemmesiden, www.stop-dyrlaege-breth-hansen.dk. Med det formål at opsamle kunders dårlige erfaringer for ultimativt at få sat en stopper for Breth Hansens dyrlægegerning.


 

 

Ekstra Bladet gentager historien

14. januar 2007
Ekstra Bladet: 

Ekstra Bladet: Han slog min kat ihjel

14. januar 2007
Ekstra Bladet:Myndigheder vil stoppe dyrlæge

15. marts 2006
Dyreværn: Fødevarestyrelsen forbereder sag mod Jens Breth Hansen for at frakende ham autorisation


Af Karsten Bjørno
reportage@stiften.dk

Fødevarestyrelsen har mistet tålmodigheden med dyrlæge Jens Breth Hansen. En sag om at frakende ham retten til at praktisere er på trapperne, lyder det.
- Vi sidder netop og vurderer, om det er nu, eller vi skal afvente næste sag, før vi indleder en rettighedsfrakendelsessag mod Jens Breth Hansen, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Per Henriksen, der har det overordnede tilsyn med dyrlæger og ansvar for autorisationer.
- Med årene har der samlet sig en usædvanlig høj stak af sager mod ham.
Der skal meget til, før en dyrlæge mister sin autorisation. Det er i første omgang fødevaremyndighederne, der vurderer, om de vil indstille en rettighedsfrakendelsessag til politianklagemyndigheden. Herefter skal Rigsadvokaten høres. Han kommer så med en indstilling til politimesteren.
Der kan være forskellige grader af sanktioner. En dyrlæge kan blive frakendt retten til at ordinere penicillin - ofte dyrlæger i svinebesætninger. Man kan også frakendes retten til at skrive attester, hvilket er set i forbindelse med svindelattester på heste. Den største sanktion er at miste retten til at praktisere enten i en periode eller for bestandigt.
- Jens Breth Hansen har gennem årene modtaget en del domme og bøder for manglende omhu og samvittighedsfuldhed. Derfor fører vi på eget initiativ skærpet overvågning af ham, siger Per Henriksen.
- Hvor ofte har I oplevet sager med dyrlæger som den med Jens Breth Hansen?
- Jeg kan ikke mindes, jeg nogensinde har oplevet noget, der ligger bare i nærheden af det her. Der kan være dyrlæger, der i løbet af deres lange karriere har fået et par bøder for forglemmelser og mindre ting. Men vi har ingen sager, hvor der er kommet så mange bøder og domme til samme dyrlæge for de samme ting. Det er derfor, han nu er under skærpet overvågning.
Jens Breth Hansen har været i medierne et utal af gange for sager med dyr, han behandler på klinikker i Århus, Silkeborg, Horsens, Vejle, Kolding, Odense og Virum.
En ny sag, hvor en rask kat mistede livet mellem hænderne på ham under en operation, efterforskes i øjeblikket af fødevareregionen.
Jens Breth Hansen ønskede i går ikke at kommentere sagen.


Dyrlæge sendte regning på
2700 kroner for død kat

14. marts 2006
Metoder: Jens Breth Hansen sender stor regning, selvom rask kat døde mellem hænderne på ham


Af Karsten Bjørno
reportage@stiften.dk

Katte har ni liv. Men den raske et-årige kat Gråmus havde ikke en chance, da den kom i hænderne på dyrlæge Jens Breth Hansen. Den døde. Og nu kræver dyrlægen så oven i købet 2700 kroner af ejeren for konsultationen og operationen, der forårsagede kattens død.
- Jeg er lamslået og langt nede. Jeg fatter ikke, hvad den mand bilder sig ind. Det værste er, at han på regningen kræver 150 kroner for "fjernelse af død kat", siger den ulykkelige katteejer Peder Brinch.
- Han var skyld i min kats død. Og han ringede og svinede mig til, fordi jeg anmeldte episoden til myndighederne. Og nu har jeg så fået en regning fra den mand, der slog min kat ihjel. Hans metoder er da for groteske.
19. januar gik Peder Brinch til Jens Breth Hansens klinik i Kolding med sine to katte. Den yngste af dem, Gråmus, skulle kastreres, mens hans gamle kat skulle have et sundhedstjek. Den aftalte pris var 800 kroner for begge kæledyr. Da Peder Brinch hentede sine katte en time senere, var Gråmus død og den ældste kat ikke behandlet. Dyrlæge Jens Breth Hansen afstod på grund af omstændighederne fra betaling.
Peder Brinch indberettede sin oplevelse til Fødevareregionen, der efterforsker sagen. Samme dag Jens Breth Hansen blev klar over, sagen var anmeldt, ringede han til Peder Brinch og skældte ham ud i grove vendinger. Århus Stiftstidende beskrev sagen 25. februar. Her erkendte Jens Breth Hansen, at katten døde mellem hænderne på ham, og at han beklagede det. Men dagen efter artiklen udfærdigede han så den omfangsrige regning på 2700 kroner, hvor den dyreste post hed-der "klinikbehandling af kat: 950 kroner."
Jens Breth Hansen har slået sig op på at behandle dyr til lavpris, hvilket blandt andet har bragt ham på kollisionskurs med Den Danske Dyrlægeforening. En regning på 2700 kroner er normalt alt andet end lavpris i Breth Hansen-regi.
Peder Brinch har gennem sin advokat gjort det klart for Jens Breth Hansen, at han ikke har til hensigt at betale hans forlangende.
Jens Breth Hansen ønsker ikke at udtale sig.


Demonstration mod udskældt dyrlæge
4. jan. 2006

Direkte link til artikel:
http://kortlink.dk/dr/2axs

En udskældt dyrlæge har åbnet klinik i Silkeborg, og han har straks fået lokale dyrevenner på nakken.

Dyrlægen Jens Breth Hansen har en stribe klagesager bag sig for fejlbehandling af kæledyr, og derfor vil en række østjyske dyre-ejere senere på måneden gå på gaden og demonstrere ved klinikken i Silkeborg.

En af arrangørerne er Carina Hansen fra Århus, der også hører til Breth Hansens tidligere kunder.

- Jeg tænker på, hvordan han kan få lov til at blive ved. Han åbner jo bare en ny klinik igen og igen. Nu vil vi demonstrere, så vi kan blive hørt. Der er jo så mange sager i mod ham, siger Carina Hansen, som selv har fået to katte sterealliseret hos Jens Breth Hansen.

Jens Breth Hansen benægter overfor Midtjyllands Avis, at han er ejer af klinikken, der angiveligt er bestyret af "Dyrlægerne Madsen og Jensen".

- Jeg er bare hjælper, siger Jens Breth Hansen, der dog ikke ønsker at fortælle, hvem de andre dyrlæger er

Seneste Nyt / December 2005

Nystartet dyreklinik i Silkeborg's centrum

Jens Breth Hansen starter ny klinik:

Dr.Løwes dyreklinik
v/dyrlægerne
Madsen & Jensen
Hostrupsgade 17D st.tv. Silkeborg

Nystartet dyreklinik i Silkeborg's centrum.
Tilsammen har vi ca. 55 års erfaring i behandling
af sygdomme hos kæledyr.
Medicinske- og kirurgiske behandlinger.
Lab. analyser samt
andre diagnostiske undersøgelser foretages.

Konsultation efter aftale

Faste lave dyrlægepriser
Eks. Kastration kat incl. narkose:
400,- + M = 500,-

Sterilisation kat incl. narkose:
600,- + M = 700,-

Vacc. og undersøgelse:
240,- + M = 300,-


23. september 2005 / Århus Stifttidende

Berygtet dyrlæge politianmeldt igen

Den berygtede, århusianske dyrlæge, Jens Breth Hansen er igen politianmeldt. Denne gang i en sag om to katte, der angiveligt var i fare for at dø.

- Vi mener, at Jens Breth Hansen har overtrådt reglerne i Dyrlægeloven. Blandt andet har han udleveret katte, der stadig var i narkose, siger dyrlæge i Fødevareregion Århus, Catharina Eggers. - Det er skærpende omstændigheder, at Breth Hansen nu gør det igen, selv om han har været i en lignende sag i 2002.

Tiltalen vil lyde på, at Jens Breth Hansen har "undladt at vise omhu og samvittighedsfuldhed under udøvelse af sin gerning." Sanktionen er bødestraf.

Sagen stammer fra november sidste år, da de to hunkatte Missepigen og Bamse blev afleveret til Jens Breth Hansen til sterilisation i hans klinik Jens Baggesens Vej 3.

Ejeren forklarede dengang til Århus Stiftstidende, at da kattene skulle hentes senere på dagen, lå de på et stålbord oven i deres blod. Vinduerne var åbne, og kattene var ikke pakket ind. Ejeren fik kattene udleveret, mens de stadig var bedøvet. Derhjemme reagerede de dårligt, hvorfor ejeren kørte dyrene til en anden dyrlæge. Her blev det konstateret, at den ene var næsten død af blandt andet kulde og væsketab. Sagen blev herefter anmeldt.

Avisen bad Jens Breth Hansen om en kommentar til den seneste politianmeldelse mod ham.

- Jeg fortryder, at de to katte ikke var ude af narkosen ved udleveringen til ejerne, men jeg har ikke hørt yderligere til sagen, som efter min mening ikke har noget dyrlægemæssigt indhold, men nærmere har indhold af dårlig kommunikation, siger Jens Breth Hansen.


 

Lokalavisen ”Det grønne område”, 8. marts 2005

Dyrlæge Jens Breth Hansen åbner ny klinik i Virum på Sjælland: DR. LØVE'S DYREKLINIK.
Ny annonce i Lokalavisen som dækker Lyngby-Taarbæk og Søllerød kommune.

DR. LØVE'S DYREKLINIK. Grønnevej 81, 2830 Virum. Dyrlæge Jens Breth Hansen udvider med en dyreklinik på denne adresse. Bemærk tlf 60 17 32 35 også bruges til klinikken 'Dyrlægerne Hansen og Madsen' i Århus.


Lokalbladet - 'Århus Onsdag' d. 2. feb. 2005

Dyrlæge Jens Breth Hansen kalder sig nu 'Dyrlægerne Hansen og Madsen'.
Dyrlæge Jens Breth Hansen har en annonce i Århus Onsdag idag. En reklame for klinikken på Jens Baggesensvej 3, Århus. Tlf 60 17 32 35.

Hvem er så Ruben Frank Madsen, læs mere omkring ham i denne artikel fra Fyens Stiftstidende / 17 sept. 2003.
"- Jeg blev overrasket, da jeg kom derud og det viste sig, at han ikke havde en klinik. Operationen skulle foregå i noget jeg vil kalde et udhus. Der udover var der en åbenlys mangel på hygiejne - der var snusket i rummet og
kitlen var beskidt. Og jeg blev for alvor i tvivl om vi skulle gennemføre operationen, da jeg så dyrlægen vaske hænder i en spand, før operationen - der var ikke rindende vand, siger Michael Malmer."
Læs artiklen her:
http://kortlink.dk/Ruben_Frank_Madsen/kn4


Århus Stifttidende d. 12. jan. 2005 / af Karsten Bjørno

DYRLÆGE VILDLEDER KUNDER
"Den omstridte dyrlæge, Jens Breth Hansen, vildleder sine kunder og smykker sig med lånte fjer. Han oplyser nemlig dyreejere om, at han er medlem af Den Danske Dyrlægeforening, selv om han ikke har været medlem i flere år.."


Århus Stifttidende d. 12. jan. 2005
/
af Karsten Bjørno

DYRLÆGE FORKLARER SIG MED SMØLERI
"Dyrlæge Jens Breth Hansen markedsfører sig med, at han er medlem af Den Danske Dyrlægeforening, selv om han ikke har været medlem i flere år. Han siger også, han er godkendt af Fødevareministeriet. Det kan man slet ikke blive.."


Århus Stifttidende d. 4. dec. 2004 / af Karsten Bjørno

”NY FORENING SAMLER ERFARINGER FRA DYREEJERE, DER HAR OPSØGT
JENS BRETH HANSEN.

En ny forening vil stoppe den berygtede dyrlæge Jens Breth Hansen. Initiativtagerne er en tidligere og nuværende katteejer. I det ene tilfælde døde den firbenede patient, mens to andre katte blev reddet i sidste øjeblik af en anden dyrlæge.
”Vi forsøger at samle erfaringer fra alle, der har fået deres dyr behandlet hos Jens Breth Hansen.
Han har klinikker i både Odense, Kolding, Vejle, Horsens og Århus. Jeg kan se, at han har sager i alle de andre byer også. Det er svært at danne sig et samlet overblik. Det skal vi have nu, siger Anna ur Konoy (...)
(...) Århus Stiftidende berettede for to år siden om hendes kat Alexandra, som hun netop havde foræret til en ven. Den skulle nu steriliseres hos Jens Breth Hansen. Men da han kom efter sin nye ven, lå den livløs i en pøl af blod (…)
Anna ur Konoy læste artiklen om Karina Hansen. Hendes to katte skulle steriliseres. De lå i en blodpøl, da de skulle hentes. De blev udleveret, mens de stadig var i narkose.
Hun henvendte sig herefter til Karina Hansen, som forinden havde gået og grublet over, hvordan man kunne få dyrlæge Jens Breth Hansen stoppet. Han egner sig overhovedet ikke til at være dyrlæge. Jeg vil gøre alt for at stoppe ham. Det er kun takket være Skejby Dyrlæges indsats, at mine katte overlevede, siger Karina Hansen, der har meldt sagen til veterinærmyndighederne..

(…) Ud over at være i konflikt med myndighederne som dyrlæge er Jens Breth Hansen i egenskab af ejendomsejer sigtet af Århus politi for udlejning af brandfarlige tagværelser i Samsøgade 34, ligesom hans virksomhed i Kolding, der formidler polsk arbejdskraft, er i søgelyset.”

 


 

Århus Stifttidende d. 12.nov. 2004 / af Karsten Bjørno

”KÆLEDYR NÆR DØDE EFTER DYRLÆGEBESØG
Den meget omtalte dyrlæge Jens Breth Hansen er igen i søgelyset. To kæledyr var ved at miste livet efter hans behandling. Kun indgriben fra en dyrlægekollega reddede kattenes liv.
Det er fuldstændig uansvarligt, det han har gjort. Jeg er harm, siger indehaver af Skejby Dyrlæge, Inge Trier, der trådte til for at redde dyrene.
Jeg har kontaktet kredsdyrlægen med sagen. Da jeg fik kattene ind, var de stadig i narkose, underafkølede og led af væskemangel. I hvert fald var den ene død, hvis ejeren ikke var kommet med dem her.
Karina Hansen afleverede sine to hunkatte til Jens Breth Hansen på hans adresse: Jens Baggesens Vej 3 (…) kattene skulle steriliseres (…) Da hendes mand hentede kattene hos dyrlægen, lå de i deres eget blod på et stålbord for åbent vindue. En kunde i venteværelset, der så det, gik opskræmt derfra med sit dyr. Min mand fik bare de bedøvede katte i hånden, fortalte Karina Hansen.”


Horsens Folkeblad d. 27.nov. 2004

”STOP HAM:
Dyrlæge Jens Breth Hansen, som driver en klinik fra Fynsvej i Kolding, er igen under hårde beskyldninger om dyremishandling.
Nu vil kvinde fra Århus starte en forening for at få lukket hans klinikker.”


 

Århus Stifttidende d, 12.nov. 2004 / af Karsten Bjørno

”MYNDIGHEDERNE GÅR NU IND I SAGEN
(…) om den omstridte dyrlæge Jens Breth Hansens behandling af to katte.
(...) I den aktuelle klagesag mod Jens Breth Hansen skal det veterinære sundhedsråd nu ud fra skriftlige forklaringer fra dyreejeren samt dyrlægen komme med en udtalelse.
På baggrund af rådets udtalelser tager vi så stilling til om sagen skal meldes til politiet, siger dyrlæge Catharina Eggers fra veterinærafdelingen hos fødevareregionen i Århus.
Breth Hansen blev i en tidligere sag idømt en bødestraf for at have udleveret en kat, der stadig var i narkose efter en operation.”

 


 

Århus Stifttidende d.12.nov. 2004 / af Karsten Bjørno

”KATTENE LÅ I DERES EGET BLOD
To katte, der mandag blev behandlet af dyrlæge Jens Breth Hansen, har det stadig dårligt. I aftes fik den ene feber, og der er stadig ingen garanti for, at den overlever.
- Han har ødelagt de to katte. De kom ned til ham som sunde og raske dyr. Bagefter var de ved at dø, fortæller Karina Hansen.
Jeg har selv arbejdet på dyrlægeklinikker. Der fik dyrene under operationen en slange i halsen, så de kunstigt kunne trække vejret. Hos Jens Breth Hansen blev de, efter hvad vi kunne se, bare bedøvet og skåret i.”


Århus Stifttidende d.12.nov. 2004 / af Karsten Bjørno

ANDRE DYRLÆGER VIL MIG TIL LIVS
Dyrlæge Jens Breth Hansen er kontroversiel. Ingen anden inden for hans branche har været så ofte i pressen i forhold til klager. Selv mener han, at det er et udtryk for, at han er gået solo i kampen for at sænke priserne for dyrlægebesøg.”

 


 

Horsens Folkeblad d.11. okt. 2003 / af Jeannette Refstrup

”DYRLÆGE MELDT TIL POLITIET I TO SAGER..
Fødevareregion Vejle har meldt dyrlæge Jens Breth Hansen til politiet på baggrund af en klage fra en horsensiansk kvinde, hvis kat døde efter at være blevet kastreret af Jens Breth Hansen. Det oplyser veterinærchef Villy Jensen fra fødevareregion Vejle.
(...) Fødevareregionen havde modtaget endnu en klage over dyrlægen. Det drejede sig om en hund fra Kolding, som efter operation hos Jens Breth Hansen på hans klinik i Kolding, havde det så dårligt, at den til sidst måtte aflives på Kolding Dyrehospital..


Fyens Stifttidende d.18.sept. 2003
/ af Mads Graves Larsen & Peter Rasmussen

”OMSTRIDT DYRLÆGE I ODENSE
En ny dyreklinik i Odense er i strid modvind.
Dyrlægen bag klinikken på Læssøegade, Jens Breth Hansen, er omstridt, fordi han i årevis har trukket en stribe af klagesager efter sig.
Også den daglige leder af den ny klinik i Odense, den 70 årige pensionerede dyrlæge Ruben Frank Madsen, har i år fået en alvorlig advarsel af den Danske Dyrlægeforening efter en mislykket kastration af hunden Blackie fra Munkebo.
Dyreværnsforeningen Fritid-dyr-kat.dk advarer mod klinikken:
- Vi ved, at Jens Breth Hansen var skyld i mindst 13 dyrs død sidste år. Det er ubegribeligt, at han kan få lov at fortsætte, siger Marianne Hellmose fra kæledyrsgruppen.”

 


Fyens Stifttidende d. 17. sept. 2003 / af fyn@dr.dk

”OMSTRIDT JYSK DYRLÆGE ÅBNER KLINIK I ODENSE
En omstridt dyrlæge fra Jylland har åbnet en ny klinik i Odense. Bag sig har han en lang række af klager bl.a. om dyr, der er døde under operationer. –’Pjat’, siger han selv – ’klagerne kommer fordi mine priser er for agressive for konkurrenterne’.
Katten Alexandra døde i en blodpøl på et betongulv. En kanin døde under narkose og blev faktureret som marsvin på regningen. En anden kat blev opereret, mens dyrlægen talte i mobiltelefon og døde efterfølgende. Sådan lyder nogle af de klager De Jydske Fødevareregioner, Fødevaredirektoratet og foreningen De Danske Dyrlæger i de sidste år har fået over den jyske dyrlæge Jens Breth Hansen. Sager som aviserne sidste år bugnede af.”


Ekstra Bladet d. 8.dec. 2002 / Marius Kløvgaard

”..DYRLÆGE JENS BRETH HANSEN STERILISERER MANDY – MÅNEDEN EFTER VAR HUNDEN DØD

”Da jeg mødte på klinikken, var assistenten udeblevet. Men så sagde Jens Breth Hansen , at jeg bare kunne hjælpe ham med operationen,” fortæller den ene dyreejer.(...) ”Vi mener ikke, at Jens Breth Hansen bør praktisere som dyrlæge. Derfor har vi også klaget til fødevareregion Vejle, sådan som reglerne siger”. Også her undlader Jens Breth Hansen at svare, hvorfor sagsbehandlingen trækker ud.”


Ekstra Bladet d. 7.dec. 2002 / af str@eb.dk

”DØDENS DYRLÆGE
Der er ingen grænser for, hvor alvorligt vi skal tage dyrs velfærd, mens de er i live. Det kan lyde højtideligt, men dyr er medskabninger. De har krav på en ordentlig behandling (…)
(...) Kæledyr er endt som ofre for kniven i et blodigt håndværk, hvor håndværkeren, dyrlægen, ikke gider at tage sig tid til særdeles simple indgreb.
(...) Der har været byger af klager til veterinærchef Ole Jørgensen, Fødevareregion Århus, og mindst lige så mange til Den Danske Dyrlægeforening. Begge steder kender de ham udmærket, men klagerne gror der mos på; ’Nu må vi se’ og ’domstole’, osv. osv.”


Århus Stifttidende d. 18. nov. 2002 / Maja Nielsen & Morten Ravn

”DYRLÆGE BETALER KÆMPEBØDE OG UNDGÅR RETSSAG
Dyrlæge Jens Breth Hansen fra Risskov er røget i modvind .Han har indkasseret kraftig kritik i dyrlægernes kollegiale etiske nævn. Dyrlægen har samtidig fået en bøde på 125.000 kroner, fordi han har brugt illegale polske arbejdere.”

 


 

Århus Stifttidende d. 6. maj 2002 / Morten Ravn

”KATTEN LÅ I BLODPØL EFTER OPERATION
Fortrydelse: Da Søren Nørbæk klagede over sin kats død, ville dyrlægen have penge.
Søren Nørbæk undrer sig. Over sin kats død efter en simpel operation og over dyrlægen forretningsmetoder. Han føler dyrlægen virker truende.
Søren Nørbæks kat Alexandra døde en fredag i januar. Dagen før var den blevet opereret hos dyrlæge Jens Breth Hansen, Risskov. (...) Katten lå ifølge Søren Nørbæk på et koldt betongulv indsmurt i blod, da han ville hente den (…)
Søren Nørbæk besluttede sig efterfølgende at klage til klientklageudvalget under Den Danske Dyrlægeforening.
Det brød Jens Breth Hansen sig ikke om. I et håndskrevet brev, som Søren Nørbæk modtog for 14 dage siden, forlanger Jens Breth Hansen, at regningen bliver betalt (…)
Jens Breth Hansen mener – i brevet- samtidig, at den jurastuderende aldrig gennemfører sit studie. For det kræver en vis intelligens, som han skriver (…)
- Jeg synes, jeg har pligt overfor andre til at fortælle min historie (…) En sterilisation er et simpelt indgreb, som måske for den enkelte dyrlæge kan gå galt hver syvende eller ottende år, men de mange sager med Jens Breth Hansen fortæller en anden historie.

ENDNU EN SAG
Jens Breth Hansen driver også en klinik i Kolding, hvor en familie kom med deres cainterrietæve, der også skulle steriliseres. Efter en uges sygdoms-mareridt valgte en anden dyrlæge at aflive hunden, der havde smerter (…)
For 14 dage siden kom klientklageudvalget med sin redegørelse. I den står, at Jens Breth Hansen ikke har udvist passende omhu og samvittighedsfuldhed i behandlingen af familien og dens hund.
Men Den Danske Dyrlægeforening drager ikke konsekvenser af Århus-dyrlægens manglende omhu (…)
Jens Breth Hansen ønsker ikke at udtale sig om sagerne.”


Århus Stifttidende d.2. maj 2002 / Morten Ravn

”DYRLÆGEN TALTE I TELEFON UNDER OPERATION –WICKIES KAT DØDE
(...) ”Da jeg kom for at hente min kat min Camaro, stod dyrlægen og talte i mobiltelefon, men han var i gang med operationen af et dyr. På gulvet lå en kat – angiveligt død. Det var min, fortæller Wickie Sterneke (...)
”Jeg blev affærdiget med, at den stadig var under bedøvelse. Jens Breth Hansen sagde, jeg skulle have katten med hjem i kasse, og at den ville vågne efter 5 timer. Jeg sagde til ham, at den var død og konstaterede at den ikke trak vejret. Han blev sur og sagde, at det var ham, der var dyrlægen.”
(...) Hun fik katteliget med hjem.”

 


 

Århus Stifttidende d. 2. maj 2002 / Maja Nielsen

”TO LEJERE FØLTE SIG TRUET AF DYRLÆGE MED EJENDOMME
Blæsten om dyrlæge Breth Hansen, som udlejer af ejendomme, tager til. Et eksempel er Falstergade 7 i Århus, hvor flere beboere har følt sig truet af udlejeren. En af dem er Hans Lildholdt, der for at få en lejlighed gik med på at betale halvdelen under bordet. Det stod på i nogle måneder. Dyrlægen ankom personligt ved månedskiftet og fik 4000 kroner - halvt hvidt, halvt sort. Kun halvdelen af beløbet stod på en lejekontrakt. Da han i januar erfarede, at den forgående lejer kun betalte 2000 kroner, indledte Hans Lildholdt en korrespondance ejendommens ejer, Jens Breth Hansen. Han ville have sin husleje sat ned. Brevet afløste en række heftige telefonsamtaler, som lejeren optog på bånd. Af dem fremgår det, at dyrlægen kom med mystiske trusler. Samtidig dokumenterer båndoptagelserne, at der vitterlig er tale om sort husleje.”

 


 

Horsens Folkeblad d. 19.feb. 2002/ Bodil Kjær Andersen

”KATTEN FIK KRAMPE
Dyreejer Bodil Kjær Andersen fortæller: ”I januar 2001 henvendte jeg mig til Jens Breth Hansen for at få min syge kat aflivet. (…) han spurgte flere gange, om det var meningen, at jeg skulle have min kat med mig hjem, når den var blevet aflivet. Det lå ligesom i luften, at ellers ville han gerne have, at jeg forlod konsultationen, inden han aflivede katten(…) pludselig kom der nogle meget ubehagelige lyde fra konsultationen, hvor min kat i dødskamp kastede sig rundt i buret, så man kunne høre, at det ’hoppede’ rundt på bordet. Jeg støttede mit ansigt i hænderne og udbrød: ”Nej, nej, nej”, hvorefter han sagde til mig, at ”jeg kunne jo bare gå ud på Nørregade, hvis jeg ikke kunne holde ud at høre på det”.”
Jeg forlød konsultationen og ventede på min mand, som efter et stykke tid kom ud med den døde kat i en kasse.””

 


 

Horsens Folkeblad d. 2.feb. 2002 / Kirsten Rudkjøbing

”DYRLÆGE BRETH HANSEN MARKEDSFØRER SIG BENHÅRDT PÅ PRISEN
I vinduet i Breths dyreklinik, Nørregade 24; garanterer han byens laveste priser, og på sin hjemmeside skriver han, at han har besluttet at være østjyllands næstbilligste dyrlæge. På hjemmesiden er der en oversigt over hans priser, og de er forskellige på hans seks klinikker (…) han skeler til, hvad de andre dyrlæger i byen tager, og så lægger han sin pris i bunden af det lokale niveau. (...)”