Cases

 
   

Såfremt der er grund til at antage, at en autoriseret dyrlæge som følge af mangelfuld sjælstilstand, jf. §5 stk 5 eller på grund af udvist grov uduelighed ikke fremtidig vil udøve sin gerning på forsvarlig måde, kan autorisationen fratages ham.

Kap.IV §7 Bekendtgørelse af lov om dyrlægegerning m.v. 2003

 
       
   

Vælg et år:

2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1997 1996 1995 1993 1992

Opdateret januar 2007: 39 cases.
Siden bliver løbende opdateret når der kommer nye sager.


Sagerne

 

2006


HUND KASTERET OG 2 TIMER SENERE SENDT HJEM MED SMERTER

Århus, Trine skriver:

D. 13 Dec.06 tog min kæreste og jeg til dyrlæge Breth-Hansen, vores hund Sofus skulle kastreres og vaccineres. Vi ankom til klinikken på Nordre Strandvej I Risskov kl:16.00, vi fik ikke meget af vide om hvad der skulle ske med Sofus. Breth-Hansen sagde bare kort at nu ville han gå i gang og så kunne vi hente Sofus kl:18.00.
Syntes det var mærkeligt at jeg kunne hente ham så kort tid efter.
Da vi hentede Sofus som aftalt kl:18.00, skulle vi lige afregne inden jeg kunne se min hund.
Vi kom af med 1300kr. i alt, vi skulle så hente en krave hos en anden dyrlæge næste dag da han ikke solgte sådan nogen. Det er selvfølgelig billigt for sådan en omgang, men det viste sig så at det heller ikke blev lavet ordentligt. Da vi gik om bagved for at hente Sofus, sagde han at han var ved at bygge om så derfor var der meget rodet.
I det rum hvor Sofus lå i et bur var der meget koldt og bart. Der var ikke noget vand eller mad i buret, og Sofus lå der bare og kiggede på mig, rystende, kold og var meget bange. Da Sofus normalt altid er glad, specielt når jeg har været væk lidt, fandt jeg det lidt mærkeligt at han vente sit ansigt da jeg ville snakke med ham. Men tænkte at han nok var træt. Vi sagde farvel til dyrlægen og tog Sofus med ud i bilen, han sad og rystede og pev hele vejen hjem, ikke noget han gør normalt.
Da vi kom hjem ville jeg gå en lille tur med ham, men han ville ikke tisse eller noget, han havde bare travlt med at komme hjem. Da vi kom ind i opgangen måtte jeg løfte ham op ad trapperne fordi han ikke selv kunne gå derop. Jeg ringede til Breth-Hansen og spurgte om han havde fået noget smertestillende da han altså havde meget ondt, han sagde at det havde han fået i en sprøjte. Han lagde sig i sin kurv og sov til dagen efter. Jeg lagde mærke til at Sofus ikke var blevet barberet. 2 dage efter kunne han stadig ikke hoppe op i sofaen af smerter. En uge efter (20 Dec.06) vågnede jeg om morgenen og så at der var blod i min seng som små pletter over det hele. Jeg tjekkede Sofus og så, så at det kom fra ham, det var meget hævet og så ud som om der var gået betændelse i det. Jeg ringede straks til en anden dyrlæge herude i Lystrup og fortalte dem hvordan det så ud og at det kun var en uge siden han fik det lavet, de sagde at det lød som om der var betændelse i og spurgte om Sofus havde adgang til såret, det havde han jo ikke da han fik krave på D.14Dec.06 og fik den kun af når vi skulle ud og gå. De bad mig komme op med Sofus samme dag så de kunne undersøge ham. Dyrlægen så med det samme at der var betændelse i og sagde at det nærmest flød ud med betændelse og at det i det hele taget ikke så pænt ud, som jeg også sagde til dem i telefonen, han gav Sofus en sprøjte og smurte ham med noget creme. Jeg skulle smøre ham med creme 2 gange dagligt, og han skulle på en penicillin kur i 9 dage, og beholde kraven på de 9 dage. Sofus har det heldigvis godt i dag, og det hele er pænt nu.

HÅRD BEHANDLING

Århus, 15 dec. 2006, Marianne skriver:

Jeg er en pige på 15 år der lige har set jeres hjemmeside om Jens Breth Hansen.
Jeg er utrolig glad for at jeg stødte på jeres hjemmeside da jeg allerede en gang har været nede ved ham i Risskov på strandvejen. Min far og jeg var nede ved ham for at få vaccineret vores marsvin. Vores marsvin blev taget lidt hårdt ned i et lille tremme bur vor der var en anden tremmevæg som kunne trækkes ind på ham så han blev mast. Da mit marsvin stod i enen, blev side væggen trukket meget hårdt ind på ham så han nærmest blev rullet over i den anden side af buret vor han derefter fik stukket sprøjten ind i sig, også var det, det.
Det har været nogle år siden, så jeg blev ret ked af det og sagde til min far at jeg ikke ville ned til ham igen! Heldigvis kan jeg se nu, da vi har fået os en dejlg beagle.
TAK for den hjemmeside i har lavet!

Mvh. Marianne R. Blæsbjerg.


KATTEN I SMERTER OG DEHYDRERET

Vejle d. 2 Maj 2006, Lone skriver:

Min datter fik i går sin hunkat steriliseret hos dyrlæge Breth-Hansen. Valget faldt på ham pga. prisen, vi kendte desværre intet til ham på forhånd. Katten blev afleveret af min mand, da min datter ikke selv havde mulighed for at aflevere den.
Katten blev afleveret kl. 11.30 og kunne hentes igen 12.45. Da min mand fik katten udleveret, spurgte han, om den ikke skulle have noget smertestillende. Han fik at vide, at det havde den fået, og nu skulle den bare blive i sit bur i 5 - 6 timer, og så skulle den bare komme sig.
I aftes, i nat og hele formiddagen har den ikke ville indtage hverken vådt eller tørt. Min datter ringede da til dyrlæge Breth Hansen og fik at vide, at det var helt normalt, og at hun ikke skulle bekymre sig.
Min datter henvendte sig ved middagstid hos Tufra dyrecenter i Vejle for at købe en krave til katten, for at den ikke skulle slikke sig i såret, sådan en havde hun fået at vide af Breth Hansen, at den skulle have på. Da de hos Tufra hørte om kattens tilstand, sagde de med det samme, at hun skulle henvende sig på Vejle dyrehospital og snakke med dem om den, for de
mente, at den havde smerter. På Vejle dyrehospital var de meget flinke, katten blev hurtig undersøgt, det viste sig, at det var rigtigt, at den havde smerter og den var dehydreret . De ville beholde katten natten over, så den kunne få væske og smertestillende medicin. De gav den antibiotika, og de gjorde det uden beregning. Stor tak til Vejle dyrehospital, de har reddet Marie's kat.!
Jeg er meget oprevet over denne ulykkelige historie, og de lidelser den stakkels kat har været igennem. Jeg ringede dyrlæge Breth Hansen op, da jeg kom hjem fra dyrehospitalet for at høre, om han havde sovet godt i nat, for det kunne jeg fortælle ham, at det havde katten ikke.
Han begyndte straks at sige, det var sådan man gjorde, og han havde gjort det i 20 år, som om det blev bedre af det!!!

Med venlig hilsen
Lone Uldall Jørgensen

 

KAT DØDE EFTER KASTRATION I KOLDING

Peder Brinch's oplevelse:

Jeg tog i tirsdags (19. jan 2006) min ellers raske 1-årige kat til Dyrlæge Breth i Kolding. Han skulle kastreres. Vi afleverer katten kl 16.15 og får at vide, at vi kan hente ham igen en time senere. Da vi vender tilbage får vi at vide, at katten desværre er død.
Dyrlægen siger, at han virkelig ikke kan forstå, hvad der er gået galt, og at det aldrig er sket før. Han forklarer, at han har vejet katten og givet den rette dosering af narkose. Men da han så vil vække den efter operationen, er den død. Han forsøger at genoplive den, uden held. Han forklarer endvidere, at han har kastreret 8 katte den dag, og de lever alle i bedste velgående. Sådan noget sker kun for 2 ud af 1000 katte.
Vi går naturligvis lettere chokerede derfra, men forklarer samtidig dyrlægen, at det naturligvis ikke var hans skyld. Efter at have set Jeres hjemmeside er vi nu af en anden mening. Jeg ville bare gerne dele mine erfaringer med Jer i håbet om, at han bliver stoppet.


2005

Janni fra Århus skriver:

Kære initiativtagere af denne fantastiske hjemmeside!!!

Jeg kan kun takke jer af hele mit hjerte for det arbejde, I gør! I har reddet min lille hund!!

Min mand og jeg fik i september 05' den mest bedårende lille hundehvalp. Og da hun var 12 uger, skulle vi for første gang til dyrlæge. Da vi er tilflyttere til Århus, kendte vi ingen af dyrlægerne her, og jeg ringede rundt for at forhøre mig. Da fik jeg fat i dyrlæge Jens Breth Hansen på hans klinik i Risskov. Han fortalte om sin enorme erfaring og fleksibilitet og var oven i købet 25% billigere end alle andre. Det lød jo godt, og to dage efter var vi afsted. Det første indtryk virkede forkert. Stedet var et faldefærdigt nedlagt bageri, snavset og uhygiejnisk.
Han sagde, han var ved at bygge om, og vi måtte bære over med det. Jeg undrede mig dernæst over, at han ville chip mærke min hund den første gang, da hun er en meget lille race, men tænkte, at dyrlægen burde jo vide bedst... Han skældte min mand ud, da vores hund vred sig løs, da han stak hende, men fandt så hurtigt et humor-dække frem. Jeg måtte minde ham om to gange, at jeg gerne ville have hende vejet.
Han undersøgte hende slet ikke og udfyldte intet i vores dyrlæge bog. Men det værste var dog alligevel at han påstod, hun havde en sygdom, hvor noget var galt i hypofysen og ammenhængende med hendes underliv, og at hun helt sikkert skulle steriliseres uden dog at kunne give os nogen bedre forklaring omkring sygdommen. Det bekymrede os selvfølgelig meget.
Det var bare for mærkelig en oplevelse, og jeg ringede til min familie, som har haft hund mange gange.. De hjalp mig med at forhøre os hos andre. Det var først, da jeg kom i kontakt med en ven, som viste mig denne hjemmeside, at det virkelig gik op for mig, hvad vi stod i fare for. Jeg græd, da jeg læste jeres historier, min dybtfølte sympati går til jer alle!!!
Jeg bestilte pronto en tid ved en ny og dygtig dyrlæge, som tjekkede hende fra hoved til hale. Hun var sund og rask, og den såkaldte sygdom hun havde fandtes slet ikke. Vi fik anden vaccination der, og vender ALDRIG tilbage til dyrlæge Jens Breth Hansen.

Med venlig hilsen

Janni / Århus

 

PENGEFIKSERET OG UFORSKAMMET BEHANDLING
(Kat i smerter hele natten)

Århus, Risskov, indsendt jan - 2007.

Tak til initiativtagerne til denne vigtige hjemmeside!


Nu står der igen noget i avisen om dyrlæge Jens Breth
Hansen - det er mig en gåde, hvorfor han endnu ikke er
blevet stoppet. Derfor kan jeg kun håbe, at dyreejere
fremover vil søge på nettet, når de skal have
behandlet deres dyr. Jeg ville ønske, det havde været
en mulighed for mig, da min kat skulle steriliseres. I
stedet endte den i kløerne på Jens Breth Hansen - og
det har jeg fortrudt så utrolig meget. Det er jo en
følelsesladet affære, det med dyr - de er så
skrøbelige og overladt til den behandling, vi sørger
for til dem. Så jeg føler mig meget skyldig over, at
jeg ikke tjekkede hans baggrund - eller at jeg ikke
bare tog min kat og gik min vej, da han begyndte på
det, jeg nu kan se er hans kendetegn: en utrolig
hoven, pengefikseret og uforskammet ufølsom behandling
af såvel dyr som kunder.

Det skete for et par år siden og minder om det, andre
har oplevet - men jeg sender nu alligevel historien
til jer for at underbygge dokumentationen for, at
denne mand ikke bør have med hverken dyr eller
mennesker at gøre. Kan det på nogen måde bidrage til
at få manden standset, så vil det være en stor byrde,
der er løftet fra mine skuldre.

Katten - cirka to år gammel - skulle steriliseres, og
jeg fandt dyrlægen på nettet og regnede naivt nok med,
at han da sikkert var i orden med fin adresse på Fedet
i Risskov. Jeg ringede til ham og fik som så mange
andre at vide, at jeg skulle komme med den OG
kontanter - han understregede det med pengene.
Min mor og jeg kører ned til Fedet og afleverer
katten. Vi møder dyrlægen i receptionen og har en
masse spørgsmål til ham om hvad der skal ske. Han
afbryder og meddeler os, at hans taxameter tikker, og
at hans timepris er sådan-og-sådan (husker det ikke
præcist) hvis han skal til at svare på spørgsmål. Også
her skal vi afregne, før han overhovedet vil se på
katten. Og allerede her skulle jeg bare være gået -
for han var så abrupt og kort for hovedet, at jeg blev
meget utryg ved ham. Men jeg tror jo, han er en
autoritet og overlader ham katten - efter at han
behørigt har gjort grin med dens navn. Vi kører derfra
meget mærkeligt til mode.

Senere på dagen henter vi katten. Den ligger i et
nøgent bur i et baglokale og er meget groggy. Jens
Breth vækker den ved at ruske i buret og råbe
"Ka-aat!".
Vi får hende med hjem - naturligvis uden de
smertestillende piller, jeg senere opdager at de
fleste får med hjem af ansvarlige dyrlæger efter en
operation. Resultatet er, at katten skriger af smerte
hele natten og lider, så ingen af os får lukket et
øje. Vi håndfodrer hende, og der går et par dage, før
hun tager føde til sig. Dumt nok kontakter jeg ikke
Jens Breth - jeg ved jo ikke af, at tingene ikke er
som de skal være.
Nogen tid efter bliver katten meget syg og har
tydelige mavesmerter. På grund af den dårlige
oplevelse på Fedet tager vi hende med til en anden
dyrlæge, som udmærket kender Jens Breth og ryster på
hovedet af den behandling, vores kat har fået. Den har
udviklet brok og betændelse i maven på grund af sjusk
under operationen. Dyrlægen behandler herefter katten,
og vi får hende med hjem, hvorefter hun heldigvis
kommer sig, og i dag har hun det godt, selv om hun
stadig har en ordentlig knude i maven efter den
kiksede operation.

Det er jo godt, at hun slap levende fra det - og jeg
føler virkelig med jer, hvis dyr ikke var så heldige.
Jeg undersøgte bagefter mulighederne for at klage og
opdagede herefter til min skræk, at den mand jeg havde
betroet den højtelskede kat var berygtet og havde
været på forsiden af aviserne. Så jeg troede faktisk,
at han nu ville blive stoppet og gjorde ikke mere ved
sagen.
Til min skræk ser jeg nu, at han stadig praktiserer.
Så derfor min lille beretning.

Ens dyr er lidt ligesom ens børn. Det er bestemt ikke
"bare en kat" - og det er mig en gåde, at en mand, som
føler sådan, vælger at arbejde med dyr. At man bliver
mødt med hån og foragt, fordi man har følelser
investeret, er dybt uprofessionelt og utilstedeligt.

mvh

D. Winther, Risskov

 


2004


TELEFON-CHIKANE EFTER VALG AF ANDEN DYRLÆGE

Sonja Kroghs erfaring:
For et par måneder siden (EFTERÅR 2004) blev hendes 11 årige gravhund en aften pludselig syg, den kunne ikke tisse. Natten igennem løb den op og ned af trapperne, og var meget urolig, Hun havde aldrig tidligere været til dyrlæge med hunden, og da hun bor i Risskov, tog hun til den nærmeste, som var dyrlæge Jens Breth Hansen.
Hun kontaktede ham, og han bad hende komme til klinikken og sagde, at hun endelig skulle medbringe 700 kr., hvad han mente, konsultationen kom til at koste.
Dyrlægen trykkede hendes hund lidt på maven osv. – men kunne ikke sige, hvad der var i vejen. Han gav hunden en vanddrivende + en beroligende indsprøjtning, og bad hende ringe om aftenen, hvis hunden ikke havde tisset endnu.
Det havde hunden ikke, og Sonja Krogh kunne se, at den var meget forpint og urolig.
Dyrlæge Jens Breth Hansen sagde, at hunden omgående skulle opereres, og at hun skulle komme ned på klinikken og endelig tage 2000 kr. med i kontanter, så ville han operere hunden.
På det tidspunkt fik Sonja Krogh en mistanke om, at hun vist havde hørt om dyrlæge Jens Breth Hansen og vist ikke for noget godt. En bekendt bekræftede, at han havde været i medierne, og ikke for noget godt.
Hun ringede til dyrlæge Jens Breth Hansen og sagde, at hun lige ville tænke over det, og dyrlægen sagde, at det var hun i sin fulde ret til.
Hun kontaktede dyrlægevagten, og fortalte om forløbet, og dyrlægevagten sagde, at hun skulle komme op til hende. Dyrelægevagten mente, at hunden kunne havde blærebetændelse.
Sonja Krogh ringede tilbage til dyrlæge Jens Breth Hansen og fortalte, at hun ikke ville komme ned til ham, men ville til en anden dyrlæge. Herefter blev dyrlæge Jens Breth Hansen meget ubehagelig overfor hende, og han spurgte hende om; ”hun var syg i hovedet” og om ”hun slet ikke tænkte på sin hund.” Endvidere sagde han; ”at han havde stor erfaring, og den dyrlæge, hun skulle op til, ikke havde megen erfaring.”
Sonja Krogh sagde til dyrlægen, at det måtte være hendes egen beslutning, og lagde røret på. Et par minutter efter ringede dyrlæge Jens Breth Hansen op igen og skreg ind i røret; ” din hund dør i nat, og jeg fralægger mig ethvert ansvar” .
Sonja Krogh blev meget chokeret og smed røret på.
På Skejby dyreklinik fik både hunden og Sonja Krogh en helt anden behandling af dyrlægen, både i forhold til undersøgelse og samtale. Desværre kunne hunden ikke reddes, men Sonja Krogh er glad for, at hun skiftede dyrlæge, hvor hunden og ikke pengene var det vigtigste.

Til toppen


USIKKER AFLIVNINGSMETODE AF KAT
Ole Bech Pedersen skriver sin erfaring:
Vores historie er fra november 2004 og omhandler aflivningen af en syg kat. Da jeg ved indleveringen af katten spørger dyrlæge Jens Breth Hansen om, hvilket middel han bruger, svarer han; ” at jeg skal da ikke stå og udspørge ham – han ved bedst.” Det tænker jeg lidt over og betaler de 350 kr., som aflivningen koster.
Da vi har fået katten ind på operationsbordet, siger jeg, at jeg gerne vil være ved katten, mens det foregår, da den er urolig og temmelig syg. Dyrlægen svarer; ”at hvis jeg ikke kan klare lugten i hans bageri, kan jeg tage min kat og forsvinde.”
Rimelig rystet opgiver jeg desværre, og siger til dyrlægen, at han bare kan aflive den, da den lider.
Nu skete der det, der gør, at jeg er overbevist om, at dyrlægen afliver kattene med stød, hvilket er ulovligt ved aflivning af husdyr. For da han havde haspet døren til operationsstuen til, lød der pludselig fodtrin på loftet over venteværelset. Trinene høres efterfølgende gå ned i operationsstuen, hvor jeg hører katten sige et højlydt piv. Der høres efterfølgende fodtrin på loftet igen.
5 minutter efter kommer dyrlæge Jens Breth Hansen ud og siger; ”det var det, den er død”. Jeg svarede, at det håbede jeg også, og at jeg ville vende tilbage, da jeg mener, at det hele er foregået meget uetisk og forkert.
Inden jeg gik ud af døren med vores gamle kat, sagde dyrlæge Jens Breth Hansen;” Herregud - det er kun en kat!”

Dansk Dyrelægeforening var meget lukkede, da jeg henvendte mig til dem, og ved henvendelse til to andre dyrlæger fik jeg beskeden; ” det hører vi så tit”.

Til toppen

 


KANIN DØD EFTER KASTRATION.

Maria Holsts erfaring:
Maria Holst og hendes veninde havde i juli 2004 en sund kanin, som skulle kastreres hos dyrlæge Jens Breth Hansen på hans klinik i Risskov.
Dyrlægen sagde, inden hun gik, at der var en chance for, at kaninen ville dø, men at det havde han ikke prøvet før. Hun skriver, at hun kan se nu, at hans udtalelse absolut ikke passer.
Da hun og veninden kom og hentede kaninen, sagde dyrlæge Jens Breth Hansen, at det vat gået rigtig fint, men da de kom ind til kaninen lå den livløs i buret. Dyrlægen sagde, at han lige havde tjekket kaninen, og at kaninen på det tidspunkt havde det godt .
Da Maria Holst og hendes veninde tog kaninen op, var den helt stiv, og de forstod, at kaninen havde været død i længere tid. De blev begge meget rystede og kede af det og vrede. Dyrlægen gav dem halvdelen af pengene tilbage.

Til toppen


BLANDET OPLEVELSE VED VACCINATION AF KAT
Chalotte og Peter skriver deres erfaring fra 2004:
Vi fik vores kat vaccineret første gang i starten af juli måned hos dyrlæge Jens Breth Hansen, hvor vi var rystede over hans måde at tale til os på.
Dyrlægen starter med at sige, at hvis han ikke er lige så opmærksom, er det fordi, at han har 40 i feber.
Vi stiller flere spørgsmål omkring vores kat, men vi får kun indholdsløse, flabede og nedladende svar. Vi spørger ind til en eventuel øjenoperation af katten, fordi øjnene løber, og risikoen for at den eventuelt kan gå hen og blive blind, hvortil dyrlæge Jens Breth Hansen svarer; ”og hvad vil du gøre ved det, hvis den bliver blind”.
Dyrlægen virkede ikke omsorgsfuld overfor dyret, klinikken virkede kold.
Vores indtryk var så dårligt på trods af, at der kun var tale om en banal vaccination, at vi ikke tør komme med vores kat nogensinde igen.

Til toppenTO KATTE UDLEVERET I NARKOSE
Karina Hansens erfaring:
Karina Hansen afleverede i 2004 sine to hunkatte til Jens Breth Hansen på hans nyåbnede klinik på Jens Baggesens Vej 3 i Århus. De skulle steriliseres.
Karina Hansen oplevede mødet med dyrlægen som meget ubehageligt. Når hun stillede spørgsmål, lukkede dyrlæge Jens Breth Hansen munden på hende med hurtige og affejende svar.
Da kattene skulle hentes efter operationen, lå de i en pøl af deres eget blod på et stålbord for åbent vindue. Hendes mand fik udleveret de bedøvede katte.
Da de kom hjem, var den ene kat ved at komme lidt til sig selv, mens den anden var helt væk. Der var noget i vejen med den, og Karina Hansen og hendes mand tog ud til Skejby dyrlæge, der konstaterede, at den var næsten død. Skejby dyrlægen mente, at Jens Breth Hansen havde givet den en overdosis.
De to katte lå i drop hele natten på grund af væskemangel og var desuden underafkølede. Den ene havde en kropsvarme på 34,7grader, hvilket er livsfarligt. En normaltemperatur skal ligge på 37-38 grader, og katte skal holdes varme under operation. Den ene af kattene var sandsynligvis, død hvis ikke den var kommet i omgående behandling.
Begge katte overlevede, men lider nu af håndskyhed, hvad de ikke gjorde på nogen måde før operationen…
Jens Breth Hansen erkendte, at de to katte blev udleveret, mens de endnu var bedøvede.

Til toppen


2003

NY tilsendt sag.
Jeg blev meget forskrækket da jeg her for nylig hørte om alle disse klagesager over Jens Breth-Hansen.
Min oplevelse med ham ligger tilbage i Januar 03, hvor vi tog ned på hans klinik på Strandvejen i Risskov, da vores egen dyrlæge var optaget. Min kat på 11 år var blevet meget syg. Jeg var meget ulykkelig, og håbede stadigvæk at den kunne reddes. Det var tydeligt at den led meget, og den hev efter vejret.
Han holdt den ned mod bordet og begyndte at snakke om at der var de og de aflivningsmuligheder, at den kunne få de og de forskellige slags sprøjter. Samtidig understregede han hvor go' og erfaren han var. Han havde været dyrlæge i så og så mange år, og ham kunne man altid få fat i, og at han var meget billigere end andre dyrlæger osv., alt imens min kat lå og led. Han havde ingen som helst finfølelse omkring den ubehagelige situation vi og katten var i. Vi sagde til ham at vi da ingen forudsætning havde for at vide hvilken sprøjte, der var bedst for vores kat, og om han ikke godt bare ville gøre det, der var bedst for den.
Han valgte så at give min kat en "beroligende" sprøjte først, for derefter at aflive den. Men det, der skulle virke beroligende virkede stik modsat! Katten fløj op, var helt vild og skreg på en meget ubehagelig måde. Han bad min stedfar holde fast i den, hvilket var næsten umuligt og meget ubehageligt. Katten tissede og var så bange og dødsyg og blødte ud af munden. Endelig valgte han så at give den aflivningssprøjten, hvorefter den langt om længe døde.
Breth-Hansen konstaterede herefter fuldstændig nøgternt at den var blevet kvalt af vandet i sine lunger!
Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvad der var i den sprøjte. Den virkede ihvertfald ikke efter hensigt, og den gjorde min kats sidste tid til et helvede.

Mvh. Stine Thorsen.

Til toppen


2002

NY tilsendt sag (2006)

RASK SCHÆFER HANHUND DØR PÅ 1 TIME
UNDER KASTRATION

Mandag d. 20-05/2002 skulle vores Schæfer hanhund Samson kastereres, hos dyrlæge Jens Breth Hansen i Kolding..

Kl 15 ankom jeg som aftalt hos Jens Breth. Jeg blev bedt om at løfte Samson op på bordet hvor han skulle opereres, Breth spurgte hvor meget den vejede, og jeg svarede 33 kg, hvorefter han fyldte en sprøjte med noget mørk væske, og sagde hold godt ved i din hund, så den ikke skvatter ned, hvilket jeg så gjorde, utroligt nok løftede hunden mig nærmest fra gulvet, da han sprøjtede
væsken ind, og jeg selv vejer 90 kg. Breth svarede til min undren, at det var meget normalt at se sådan en reaktion, det var jo derfor jeg sagde du skulle holde godt fast i hunden.

I kan hente hunden om en times tid, der er den rask og glad, men nok lidt træt sagde han og gav mig hånden, med et lille smil på læben. En time efter kom vi igen, døren blev åbnet på klem og Breth stak hovedet ud og hviskede nervøst, hunden er død hunden er død!
Vi ville selfølgelig se hunden, da det ikke kunne passe at den var død (den var jo ellers sund og rask) Men jo den lå på et koldt sten gulv, med blod løbende ud mellem benene.
Vi valgte og lade Breth beholde hunden, hvilket vi fortrød, og ringede dagen efter for alligevel at få hunden hjem. Det var for sent sagde breth, den var blevet afhentet af Daka. Dem ringede jeg til for at høre om hvornår de havde hentet dyr hos Breth i Kolding. Det gjorde de aldrig og de viste heller ikke hvor han gjorde af dyrene.

Jeg kontaktede straks Breth igen da jeg syntes det virkede meget mærkeligt at han havde sagt noget andet til mig. Han lavede historien om til at nogle bekendte havde taget hunden med til Århus i deres bil for der ville den så blive afhentet til distribution. Hva mere der skete i historien fandt jeg aldrig ud af. Jeg fik denne kvittering på, han købte min hund.

 

HUND INDSMURT I BLOD EFTER TANDRENSNING
Ester Nielsen's erfaring fra 2002:
Ester Nielsen har været ved dyrlæge Jens Breth Hansen og oplever ham som uhøfligt i sin adfærd overfor hende.
Hendes hund skulle have renset tænder for tandsten. Da hun var der med sin hund, fik den bedøvelse og blev lagt ned på gulvet. Så skulle næste hund have bedøvelse, og så lå der to, så tre hunde på gulvet. Ester Nielsen måtte da gå og ville komme igen efter en time. Hun havde det dårligt med det, men udtrykker, at ”det var ikke noget i samligning med, som jeg fik det, da jeg kom tilbage.”
Hendes hund var indsmurt i blod helt ind i ørene. Udover tandrensningen havde den fået trukket fire tænder ud.

Til toppen


AFLIVNING AF KAT VIRKER IKKE.
Jette Hansens erfaring fra da familiens katte skulle aflives:
Hun fik en tid hos dyrlæge Jens Breth Hansens på hans klinik i Viby. Da hun kom derud, bad hun om lov til at sidde ved sine katte, mens de sov ind efter en sprøjte. Dyrlæge Jens Breth Hansen svarede hende, at det kunne der ikke være tale om. Hvis hun var utilfreds, kunne hun bare finde en anden dyrlæge.
Jette Hansen fortæller, at han sagde, at hun kunne vente udenfor en halv time og vende tilbage, når de var aflivet.
Da der var gået en halv times tid, kom hun for at hente kattene. De lå i noget, der lignede et pulterrum. I hver sit bur lå hendes to katte, og hun kunne se, at den ene var død, men at den anden levede. Det sagde hun til dyrlægen, som svarede, at det var ham, der var dyrlæge, at han vidste bedst, hvad der skete.
Jette Hansen sad med katten i 10 minutter, den trak vejret og hjertet bankede. Det fortalte hun til dyrlægen, men han affærdigede hende. Hun sad med den levende kat endnu nogle minutter, da hun rystet og ulykkelig for tredje gang gjorde lægen opmærksom på situationen. Dyrlægen kom, og gav katten en sprøjte, så den døde.

Til toppen

KANIN DØR UNDER KASTRATION
Lene Hansen, 8640 Risskov
Kanin skal kastreres, dør under operationen.
Breth skrev "narkosedød marsvin" på notaen.

Til toppen

KAT DØR UNDER KASTRATION
Wickie Sternekes erfaring:
Wickie Sterneke afleverede sin 8 mdr. gamle raske kat, Camaro, hos Jens Breth Hansen på klinikken Nørregade 24 i Horsens for at få den kastreret. Da hun kom for at hente den efter operationen, stod dyrlægen og talte i mobiltelefon ved operationsbordet. Mobiltelefonen hang mellem skulderen og øret på dyrlægen, mens han var i gang med en operation af et dyr. På gulvet lå en kat, som så død ud. Det var Camaro. Dyrlægen sagde, at den ville vågne efter 5 timer, men lidt senere viste det sig, at den var død. Katten blev obduceret dagen efter på Dyrehospitalet i Horsens, og det viste sig, at katten var død under operationen hos Jens Breth Hansen.

Til toppen


KAT DØR EFTER STERILISATION
Søren Nørbæks erfaring, januar 2002:
Søren Nørbæk afleverede sin raske hunkat, Alexandra, på Jens Breth Hansens klinik i Risskov i Århus, da den skulle steriliseres. Da han kom efter sin kat efter operationen, lå den i et bart betonbur. Buret var smurt ind i blod, og Alexandra var halvt bevidstløs. Dyrlægen ville operere katten om, fordi han sagde, at han havde lavet en fejl. Næste morgen ringede Jens Breth Hansen og fortalte, at katten var død.

Dyrlæge Jens Breth Hansen skrev personligt til Søren Nørbæk:

"24.06.2002

Til Søren Nørbæk.

Jeg har modtaget dit brev til Dansk Dyrelægeforenings klientklageudvalg. Jeg kan på enhver måde forstå, at du er trist over din kats død.

Det, jeg ikke kan forstå, er alle disse dårlige formuleringer og forkerte udsagn omkring mig og mine dyreklinikker.

Du er et uærligt menneske, som har meget at lære på jurastudiet - f.eks. at sætte sig ordentligt ind i sagen - faktisk kan det jo være, at du aldrig vil kunne fuldføre studiet, det kræver jo en vis intelligens.

Dine udtalelser er overgået til min advokat for at finde ud af, hvad vi skal gøre i sagen. Vedlagt regning på operation af katten.

Mvh.

Breth"

Til toppen

 

DYRLÆGE IKKE OPMÆRKSOM
Line Holm
En ældre hund til check og vaccine.
Breth brugte mere tid på at tale i mobiltlf end at se på hunden, som han mente var bidsk, hvilket intet havde på sig.

Til toppen

 

KAT DØD EFTER INDSPRØJTNING
Anne Grete Vestergaard, 8210 Århus V
Kat med ’knop’ på halsen. Breth sagde, at det "bare" var en ’talgknop’, og han ville lige ordne det og gav katten en indsprøjtning, og katten faldt død om. Den "undersøgelse" kostede ejeren 300 kr. og en død kat.

Til toppen


2001

 

TANDRENSNING OG DØD

Helle Kortens erfaringer, sendt 2005:
For ca. 4 år siden skulle mine forældres gravhund have renset tænder
hos dyrlæge Jens Breth Hansen.
Dette foregik på klinikken i Risskov.
Efter flere dage med kramper, fik vi den hjem igen.
Hun blev aldrig sig selv efter hans behandling og døde kort efter.

Det er chokerende at høre, at så mange andre har lignende oplevelser, og
endnu mere chokerende, at dyrlægen stadig har med dyr at gøre.

Skal der bruges mere dokumentation, kan I kontakte undertegnede.

Til toppen

AFLIVNING AF HUND VIRKER IKKE
Børge Larsens erfaring fra 2001:
Børge Larsen ville gerne se sin schæfer-hund, Zitta, sove stille ind, da den skulle aflives efter 11 gode år.
Hans tre tidligere hunde er alle blevet aflivet af en anden dyrlæge, og han har været med hver gang og kælet dem i søvn. Men da Zitta skulle aflives, havde hans normale dyrlæge ikke tid, så han henvendte sig i stedet til Dyrlægehuset Fedet i Risskov.
Da Børge Larsen mødte op på klinikken i Risskov med Zitta, var det første syn, der mødte dem en død, ruhåret gravhund, der lå på gulvet. I et andet lokale hvor Zitta skulle op på briksen, lå der en død kat i et bur og en levende i et andet, som hvæsede. Han oplevede situationen grotesk.
Børge Larsen mener, at dyrlæge Jens Breth Hansen gav hans hund for lidt bedøvelse, for det endte med efter den havde fået indsprøjtningen, at hunden lå med bedende øjne og kiggede op på ham. Sprøjten virkede ikke, som den normalt gør i løbet af et lille minut. Hunden lagde sig blot ned og kiggede på ham. Hans tre andre hunde er gået bort i løbet af kort tid, men denne gang skete der ikke noget, da han sad og kløede den. Til sidst kunne han ikke holde det ud mere. Dyrlægen sagde, at han nok skulle klare det, bare han betalte. Derefter forlod han klinikken.

Til toppen


HUND DØDE
Allan Aslai-Sørensen skriver sin erfaring:
Jeg anede ikke at andre har haft dårlige erfaringer med Breth Hansen (så nogle der forsvarede ham på TV2 i går / 14 dec 2004)
Min hund Line (10 år gl.Beagle) døde for godt 3 år siden grundet skødesløs behandling hos Breth Hansen.
Til da havde jeg igennem 6-7 år brugt Breth Hansen til de årlige vaccinationer(lokket af en tilsyneladende billigere pris)
Line døde i løbet af 9 dage efter at have været hos Breth Hansen 4 gange i perioden, samt adskillige telf. samtaler.
Min hunds symptomer var at den blev konstant svagere og mistede appetitten(helt unormalt for en Beagle).
Der blev prøvet med piller, indsprøjtning, nyreprøver m.m., men hun blev blot dårligere.(ingen diagnose blev stillet)
Til sidst måtte jeg insistere på at noget radikalt blev gjort.(nu kunne hun næsten ikke gå og ville end ikke drikke)
Jeg blev nu henvist til hans fætter som er dyrlæge i Langå, da der nu skulle tages røntgen. Kørte direkte derud.
Her blev diagnosen stillet ret hurtigt: betændt livmoder.
Det skulle være et forholdsvis enkelt indgreb som blev aftalt til at blive udført omgående.
Det blev aftalt at jeg skulle hente Line den efterfølgende formiddag.
Jeg var helt opstemt af denne nyhed og havde en skøn tur tilbage til Århus.(prisen på de 3.600,- var uden betydning)
Tidligt næste morgen ringede jeg derud inden jeg kørte hjemmefra og kunne med det samme fornemme at noget var galt.
(klinikassistenten ville ikke udtale sig men stillede om til dyrlægen) Line var død og kunne hentes i en sort sæk!!!
Hun havde ligget og døet i et koldt betonbur i løbet af natten, på trods af at aftalen var en omgående operation.
Dyrlægen havde skønnet at operationen kunne vente til om morgenen!!
(han sendte sågar en regning på 800,-+ m for undersøgelse og røntgen!)(+ Breth Hansen ca. 2.000,- i alt)
Jeg orkede ikke at klage da det er min erfaring at læger har et solidt og næsten ubrydeligt og vidt forgrenet netværk

Til toppen

HUND AFLIVET EFTER STERILISATION
Anders Sørensens erfaring:
Anders Sørensen afleverer sin hund i år 2001, Mandy, på Jens Breth Hansens klinik i Kolding fordi den skulle steriliseres. Da assistenten var udeblevet, blev Søren tilbudt at deltage i operationen. Det ville han ikke.
Da han skulle hente hunden igen sad den våd på et koldt stengulv og frøs. I dagene efter blev Mandys tilstand værre. Den havde problemer med afføringen, kastede op og fik sværere ved at gå. Efter en måned tog de hunden med på dyrehospitalet i Kolding. Her viste det sig, at der var opstået betændelse i forbindelse med indgrebet i den ene æggestok, og at de indre organer havde taget skade. Mandy blev aflivet.

Til toppen

KAT LIDER UNDER AFLIVING
Bodil Kjær Andersens erfaring:
Bodil Kjær Andersen henvendte sig år 2001 til Jens Breth Hansen på klinikken Nørregade 24 i Horsens for at få sin syge kat aflivet. Hun ville gerne have sin afdøde kat med hjem og blev derfor på klinikken i et tilstødende lokale, mens den blev aflivet. Et øjeblik efter kom dyrlægen, og da de ordnede betalingen, kom der nogle ubehagelige lyde fra katten inde i konsultationen. Bodil Kjær Hansen kunne høre, at katten kæmpede og kastede sig rundt i buret. Da hun udtrykte sin bekymring ift til katten, foreslog han, at hun kunne gå ud på gaden, hvis ikke hun kunne holde ud at høre på det. Efter et stykke tid kom hendes mand ud på gaden til hende med den døde kat.

Til toppen

HUND LIGGER I SIT BLOD
Ester Nielsens erfaring:
Ester Nielsen tog sin hund til dyrlæge Jens Breth Hansen i år 2001 for at få ordnet dens tænder. Den skulle have trukket 4 tænder ud og have fjernet lidt tandsten. Da hun hentede den, var den fuld af blod langt ind i øret og ned af pelsen, og hunden lå på det bare kolde gulv.

Til toppen


2000

Ekaterina fra Skejby har indsendt denne historie i 2006:

Min kat og jeg har også mødt Breth, heldigvis slap Kitty fra det i live.

En eftermiddag i år 2000 begyndte min 2 år gamle kat Kitty at sidde og hive efter vejret. Jeg blev dybt bekymret og kontaktede den nærmeste dyrlæge, Breth Hansen på hans klinik i Risskov. Da jeg kommer ned med katten er han venlig og tager sig god tid. Han lytter til Kittys lunger og konstaterer, at hun skal røntgenfotograferes. Vi aftaler at Kitty ind til videre skal efterlades hos ham, og at han vil ringe dagen efter. Hele næste dag går uden, jeg har hørt noget, hen på aftenen ringer jeg selv til ham. Han er kortfattet og siger, at han har noget at fortælle om min kat, men at han ikke har tid lige nu. Vi aftaler, at han ringer tilbage. Da han ringer et par timer senere, siger han, at jeg hellere må komme forbi klinikken den næste dag, så vi kan snakke! Jeg bliver meget bekymret og møder op dagen efter som aftalt. Dyrlægen viser mig et par røntgenfotos, hvorefter han fortæller mig, at min kat har lungekræft og spørger, om han ikke bare skal aflive hende med det samme. Jeg bliver noget chokeret over denne nyhed, især når man tænker på, at min kat ikke er mere end to år gammel. Jeg samler mig og konstaterer (heldigvis), at jeg altså lige skal tænke over tingene og have en anden dyrlæge til at kigge på sagen. Han proklamerer, at jeg så lader min kat lide, men at det må jeg da selv om. Da jeg kommer ind til min kat, sidder hun i et bur med et lille tæppe, som jeg har efterladt til hende. På daværende tidspunkt tænkte jeg ikke over det, men der var hverken mad eller vandskåle og heller ingen bakke.
Jeg tager min ynkelige ildelugtende misser med hjem, og idet jeg åbner transportkassen styrter hun hen til sine skåle og begynder at drikke vand. Dette fortsætter i minimum 45 min - 1 time.
Her tænker jeg så tilbage på buret og kommer i tanke om, at der netop ikke stod vand hos hende.
Efter at være faldet lidt ned ringer jeg til dyrlæge Breth Hansen for at fortælle ham, præcist hvad jeg mener om hans behandling af min kat. Han siger, det er meget normalt, at katte er tørstige efter at have været bedøvede. Jeg afslutter samtalen med, at jeg ikke mener, han har givet min kat muligheden for at slukke sin tørst, og at han er dybt uansvarlig. Da jeg et par dage efter tog min kat til en anden dyrlæge, fortalte hun Mig, at min kat bare led af allergi, og at det let kunne behandles. Hvad det var, dyrlæge Breth Hansen havde set på de røntgenfotos, ved jeg ikke!

I dag er Kitty uden medicin og åndedrætsbesværs-fri og lever i bedste velgående - Ikke takket være Breth!! Efter at have læst de andre historier på hjemmesiden er jeg mere end nogensinde før klar over, hvor heldig jeg har været, historien kunne have endt så meget værre. Men jeg syntes alligevel, I skal have min og Kittys historie med, for selvom den ikke endte med døden, er jeg den dag i dag ikke et øjeblik i tvivl om, at min kat har lidt i de tre dage, hun var indlagt.

 

Mvh. Ekaterina Zaharova, SkejbyMaria Pallesen skriver i sin erfaring:

Min hunkat skulle i år 2000 steriliseres af dyrlæge Breth Hansen.
Min kæreste og jeg fik besked på af aflevere katten i klinikken i Viby. Dette var en utrolig ubehagelig oplevelse. Min kæreste glemte at lukke døren efter sig, ind til operationsstuen. Breth blev ret ophidset over dette, og var meget ubehøvlet. Da vi skulle gå, spurgte jeg Breth om nogle ting ang. katten, hvor han svarede mig som om jeg var dum, og afviste mig derefter. Min kæreste og jeg gik begge to derfra med en underlig fornemmelse i maven, over den dårlige behandling. I øvrigt havde vi fået besked på, at vi skulle hente katten den næste dag, i klinikken i Risskov. Dette fandt vi meget mærkeligt, da et dyr som lige er blevet opereret, ikke bør køre i bil mere end højest nødvendigt!
Jeg hentede katten næste dag, ca. 12 timer senere. Jeg fik ingen kvittering på sterilisationen, og stingene viste tydeligt, hvor stort et snit han havde påført hende. (min søster har haft 2 jobs indenfor dyr, så hun undrede sig meget over dette)
Vi har måske været lidt naive på dette tidspunkt, jeg var 21 år, min kæreste var 20, så vi regnede da med at dyrlægen vidste hvad han foretog sig. Katten fik overhovedet ingen form for smertestillende, på noget tidspunkt, hvilket jeg finder mest rystende af hele episoden. Vi fik ingen skærm til hende, han fortalte os ikke engang, at vi evt. skulle købe en.
Katten skreg, peb og jamrede sig forfærdeligt, hele den kommende nat, det var så forfærdeligt, vi anede ikke hvad vi skulle stille op!! (Vi har siden fået 2 hunde, hvor den ene er blevet steriliseret, hun fik smertestillende 4 fire døgn efter operationen, selvfølgelig hos en ANDEN DYRLÆGE.) Et helt døgn, lå hun stille på et tæppe, hvor vi måtte håndfodre hende.
Stingene måtte vi selv fjerne, de fleste faldt ud af sig selv, og jeg fjernede selv 2-3 stk.
Katten er 8 år, og har det godt idag, trods oplevelsen.

Med venlig hilsen
Maria Pallesen

Til toppen


1997

KAT DØR EFTER STERILISATION
Charlotte Poulsen
Sterilisation af kat, katten døde som følge af operationen hos Jens Breth Hansen.

Til toppen


1996


HUND FÅR INFEKTION OG FEJLMEDICINERING EFTER STERILISATION.
Britta Plesners erfaring:
Britta Plesner oplevede dyrlæge Jens Breth Hansens behandling af hendes hund i 1996 og var rystet lang tid efter.
Hele forløbet var meget ubehageligt, lige fra samtalen med dyrlægen, situationen omkring operationen og efterbehandlingen af hendes hund.
Hun mener, at en tilfældighed i form af en apoteker gjorde, at hunden overlevede.
Britta Plesner beskriver historien i korte hovedpunkter:
1. Der var ingen kontakt fra dyrlægen i forhold til hunden eller mig. Han startede med at fortælle mig, at jeg havde parkeret forkert, og det måtte jeg aldrig gøre mere. Så tog han min hund i snoren uden at hilse eller lign. på den, og trak den ned af gangen og ind i et rum og lukkede døren.
2. Da jeg kom for at hente hunden efter operation, lå den på et flisegulv, forkommen og smurt ind i blod stort set i hele pelsen. Hun var bare blevet steriliseret. Jeg har selv kendskab til arbejde på en dyreklinik og lært, at når man skal åbne en hund, gør man det et bestemt sted, hvor der næsten ingen blod er, så jeg blev meget rystet over det, jeg så. Dyr må heller ikke ligge og blive kolde under og efter narkose.
3. Min hund blev efterfølgende dårlig , og jeg ringede til dyrlægen, der i telefonen ordinerede medicin. Han mente, hun havde udviklet infektion.
4. Da jeg hentede medicinen på apoteket, sagde apotekeren tilfældigt, at det måtte være en meget lille hund, jeg havde, på omkring 2 kg. Jeg svarede, at den vejede 25 kg, og hun blev helt forundret og ringede til dyrlægen.
Min hund var meget sløj, og hvis ikke apotekeren havde taget affære og fået lavet medicineringen om, så den passede til min hund, ved jeg ikke, hvordan det var gået med den.
Britta Plesner skriver, at hun var så dårlig tilpas med hele oplevelsen, at hun selv fjernede stingene fra operationen, og lovede sig selv aldrig nogensinde mere at ville udsætte sine dyr for dyrlæge Jens Breth Hansens behandling.

Til toppen

HUND FEJLBEHANDLET
Betty Hansens erfaring:
Betty Hansen tager sin syge hund, Bølle, til Jens Breth Hansen i 1996. Hunden skulle blive der et par dage, og hun kunne ringe undervejs og høre, hvordan hendes hund havde det. Hun fik at vide, at hunden havde det godt, og efter 2 dage kunne hun hente ham. Hunden havde det ikke godt. Tæppet i kurven han havde ligget i, var vådt og havde været vådt mange gange og det lugtede grimt. Hunden kunne dårligt stå på benene og var meget øm bagtil. Betty Hansen tog Bølle til dyrlægen i Åbyhøj, som konstaterede, at hunden var blevet behandlet for blærebetændelse med store doser sulfa og prednisol, hvilket forklarede den lave USG. (USG er den betegnelse, der står i journalen på hunden).

Til toppen


1995

NY tilsendt sag.
Tine Østergaard skriver:
Jeg vil godt bidrage med endnu en historie, som jeg kan se, ikke adskiller sig meget fra de øvrige.

I 1995 skulle min hunkat steriliseres. Jens Breth Hansens håndtering af katten var meget voldsom og fjendtlig sammenlignet med, hvad jeg senere har overværet hos andre dyrlæger. Efter operationen kom katten hjem og blev i de følgende dage stadig dårligere og ville ikke spise eller drikke. Jeg fik den indlagt på Århus Dyrehospital, hvor den straks fik drop og antibiotika. Efter et par dage fik den det meget bedre og kom hjem. Kort efter begyndte der at dryppe væske ud af operationssåret, og den blev indlagt igen, hvor operationssåret blev åbnet, og det blev konstateret, at der var stukket hul i bughinden under sterilisationen. Desuden var der gået koldbrand i æggelederne - der står i journalen fra Århus Dyrehospital: "Begge cornua uteri ses at være ligeret ca. midt på efterladende ca. 2 cm ischæmisk/nekrotisk væv for hver ende". Hoveddiagnosen var bughindebetændelse.

Heldigvis - og kun på grund af dygtige og engagerede dyrlægers indsats - overlevede katten, som i dag er 12 år.

Venlig hilsen

Tine Østergaard

Til toppen

HUND DØR EFTER BEHANDLING AF ØRE
Leo Sørensens erfaring:
Leo Sørensen havde en Yorkshire terrier, Sara, som i en slåskamp med en anden hund flækkede sit øre. Han tog den til Jens Breth Hansens klinik i Risskov, Nordre Strandvej 175. Dyrlægen sagde, at hunden godt kunne bedøves, eftersom den ikke var i chok, og bad dyrejeren komme efter 3 timer. Efter de 3 timer ringede Jens Breth Hansen og sagde, at hunden var død. Leo Sørensen tror, at dyrlægen havde givet den en overdosis.

Til toppen


1993


KAT I HÅRDHÆNDET BEHANDLING
Morten Remboel Jacobsens erfaring:
I 1993 kom deres kat, Charlie, i behandling hos dyrlæge Jens Breth Hansen. Han beskriver, at katten var en meget kærlig og venligsindet killing.
Morten Remboel Jacobsen observerede, at dyrlæge Jens Breth Hansen i sin adfærd overfor katten ikke virkede til at have omsorg eller interesse for dyret. Han startede med i et hårdt tonefald at sige til sine to teenagehjælpere, at de skulle holde katten ’FAST’.
Dette resulterede selvfølgelig i en meget voldsom adfærdsændring hos katten, der begyndte at forsvare sig og flygtede ud i receptionen. Dyreejeren beskriver, at katten var rædselsslagen.
Dyrlæge Jens Breth Hansen tog nu en stang med klo forenden, og fik med den jagtet katten op i en krog. Dyrlægen bar den i halsen/nakkeskindet tilbage til operationsbordet, hvor der lå et net. Her blev katten kastet ind i, hvorefter den blev holdt fast op imod væggen ved hjælp af dyrlæge Jens Breth Hansens sko.
Dyrlægen vaccinerede her katten mod katteinfluenza.
Morten Remboel fortæller, at katten lå og rystede i sin kasse hele vejen hjem, og at der gik lang tid, før den kom til sig selv igen. Han har aldrig før, og heller ikke siden set hans kat opføre sig på den måde. Ved senere vaccinationer hos en anden dyrlæge har der ikke været problemer med katten.
Han har erfaret, at katten bliver behandlet ganske anderledes, idet dyrlægen udviser omsorg og taler roligt til katten.

Til toppen

HUNDENS NYRE MÅTTE FJERNES

Poul Tvilums erfaring:

Poul Tvilum fik sin hund steriliseret i 1993 hos dyrlæge Jens Breth Hansen.

I 1999 begyndte hunden at udvikle sårdannelser i huden på siden af kroppen, og Poul Tvilum fik den undersøgt hos en anden dyrlæge. Hunden gennemgik flere operationer, hvor bl.a. en nyre fjernes.
Det viste sig ved operationen hos den nye dyrlæge, at der sad uopløselig sutur (tråd) i venstre nyre og i huden indvendig fra dengang, den blev steriliseret hos dyrlæge Jens Breth Hansen. (Man bruger normalt opløseligt sutur, bl.a. af mærket VICRYL, så tråden selv kan opløses inde i dyret efterhånden, og undgå at beskadige organer og hud.)
En af gangene den nye dyrlæge talte med dyrlæge Jens Breth Hansen, udtalte Jens Breth Hansen, at han havde overgivet sagen til sin advokat, og at han i øvrigt anbefalede, at Poul Tvilum søgte stillingen som ”vorherre”, og at han aldrig havde mødt magen til opblæst nar. Poul Tvillum har aldrig hørt fra Jens Breth Hansens advokat.

Poul Tvilum klagede til Den Danske Dyrlægeforenings klientklageudvalg.
Klientklageudvalget bad om en redegørelse fra dyrlæge Jens Breth Hansen om behandlingsforløbet.
Dyrlæge Jens Breth Hansen redegør for klientklageudvalget, at han ikke længere har journalkortet på klienten, men at han har udført denne slags behandlinger på tæver på samme måde i 15 år, dog med ændringer i narkosen, og at suturering (syningen) blev foretaget med VICRYL.
Klientklageudvalget henholder sig til, at den anvendte tråd til steriliseringen er gængs tråd, der bruges til formålet: VICRYL, jvf. dyrlæge Jens Breth Hansens oplysninger.

Poul Tvilum kontaktede herefter den producent, Johnson & Johnson, der laver den opløselige tråd, VICRYL, der iflg. Jens Breth Hansen skulle være brugt ved sterilisationen. Poul Twillum ønskede at få tråden, som dyrlæge Jens Breth Hansen havde brugt, og som han havde fra operationen hos den nye dyrlæge og VICRYL tråd sammenlignet.
Som svar skriver firmaet Johnson & Johnson bl.a. :
”Under henvisning til at de undersøgte suturer er af væsentlig forskellig tykkelse, må det konkluderes, at de to suturer ikke er identiske. Det kan således på baggrund af instituttets undersøgelser videre konkluderes, at det ikke har været produktet Ethicon VICRYL, som har været anvendt i forbindelse med steriliseringen af deres hund”. … ”Den omstændighed, at dyrlæge Jens Breth Hansen måtte have oplyst, at produktet VICRYL blev anvendt i forbindelse med steriliseringen, må således bero på en fejl”. Johnson & Johnson pointerer, at VICRYL tråd er lavet af et opløseligt sukkermatriale.

Dette blev fulgt op af en undersøgelse på Århus Universitetshospital, hvor professor F. Mehl bl.a. konkluderer om tråden, at der er en ”meget veludtalt fremmedlegemereaktion” i nyren samt at den, ifølge dyrlæge Jens Breth Hansen anvendte sutur, referencetråd af mærket VICRYL fra producenten Johnson & Johnson ,”næppe er identiske”.

Poul Tvilum kontaktede efterfølgende Den Danske Dyrlægeforenings klientklageudvalg igen og forelagde dem Århus universitetshospitals konklusion på de to suturer.
Klientklageudvalget godtgør : ”Det er ikke muligt med sikkerhed for klientklageudvalget at afgøre, hvilken sutur der er blevet brugt på Deres hund, mulighederne er mange, men det tyder ikke på, at der har været tale om VICRYL”. Endvidere oplyser klientklageudvalget , at de ikke har midler og kompetence til at gå videre ind i sagen, og hvis Poul Tvilum ønsker at forfølge den, henvises han til civilretsligt søgsmål eller Fødevareregion Århus.

Poul Tvilum klagede i 2003 til Veterinær- og Fødevareregion Århus. På trods af at de erkendte, at uopløselig tråd var, benyttet under dyrlæge Jens Breth Hansens sterilisation af hunden , fik Poul Tvillum ikke medhold i sagen.
Forklaringen var, at uopløselig tråd godt kunne forekomme at blive brugt under operationer på dyr dengang.
Der skete intet ifht., at Jens Breth Hansen havde givet ukorrekt redegørelse.


Til toppen

HVALP DØD I BURET
Louise Hemdorff.
Hvalp på ½ år blev syg, og blev indlagt hos Breth om søndagen. Mandag så ejeren til hvalpen, som havde det lidt bedre. Da ejeren kom tirsdag, lå hvalpen død i buret.

Til toppen


1992

NY tilsendt sag (2006)

HUND DØR EFTER SJUSKET BEHANDLING

Vores historie om hunden Rufus er fra 1992.

Historien begynder i sommeren 1991, hvor min mand fik Rufus, en stor blandet labrador/schæfer på ca. 4 år kastreret hos dyrlæge Breth. Da jeg kom ind i familien sidst på året, var hunden rask og sund, men i løbet af forår/sommer '92 opdagede vi en byld på hundens mave, ca. hvor indgrebet var foretaget. Vi kædede dog ikke disse ting sammen men opsøgte Breth, der sagde, det var en uskadelig byld, der nemt kunne fjernes.
Jeg havde tidligere selv haft hund og benyttet andre dyrlæger, og jeg husker min forundring over, at Breth i så høj grad fokuserede på penge. Den største del af konsultationen talte han om misundelsen fra de andre dyrlæger, om sin bil og om eksklusionen fra dyrlægeforeningen....

Rufus blev opereret 17 august '92, og vi skulle hente den samme eftermiddag. Da min mand var i Kbh., hentede min svoger hunden, og stor var min forbavselse, da han kom bærende på en bedøvet Rufus med stor halskrave...!! Vi fik ham lagt i kurven, og han sov videre, men omkring kl 18 begyndte han at komme til sig selv, havde tydeligvis smerter og var ved at gå
i panik over kraven. Jeg prøvede at ringe Breth op, og heldigvis var han endnu på klinikken.
Han sagde, jeg skulle give hunden alm. smertestillende medicin, og da jeg ikke havde fantasi til at forestille mig hvordan, foreslog han, jeg puttede pillerne i en frikadelle eller lign. Dette lykkedes, og Rufus faldt lidt efter lidt til ro. Aftenen forløb roligt, børnene var lagt i seng, og Rufus sov i stueetagen, da jeg selv gik til ro på 1.sal.

Ca. midnat vågnede jeg ved nogle underlige lyde. På repos’et, midt mellem etagerne, lå Rufus og gispede og peb. Trappens trin og væggene var oversmurt og strintet med blod, og den stakkels hund forsøgte, panikslagen og udmattet af at kravle de 6-8 trin op, at komme op til mig på 1.sal. Jeg løb ned til telefonen, fik fat i min mand, forklarede ham kort hvad der var sket og bad ham straks ringe efter dyreambulancen. Så løb jeg tilbage, fik givet hunden mere Panodil og bare sad hos den, for at berolige den. Stakkels stakkels hund...

Jeg var så bange. Bange for hvad der var sket med Rufus, bange for børnene vågnede og så det, og bange for, hvad der skulle ske.... Min mand ringede kort efter tilbage, sagde jeg blev nødt til selv at tale med Falck, for han havde haft svært ved at beskrive situationen fyldestgørende. Da jeg havde gjort det, og ambulancefolkene havde hentet hunden, begyndte jeg at vaske af og var ret chokeret over at se, hvor meget hunden havde blødt.
Senere på natten blev jeg ringet op af en dyrlæge, der fortalte, de havde givet Rufus smertestillende og bedøvende medicin, og at de var nødt til at lade chefdyrlægen se på hunden næste morgen... Denne dyrlæge ringede næste formiddag og fortalte, de kunne se, hunden var blevet åbnet , bylden fjernet....men at hunden kun var blevet syet sammen udvendig....!!!!!!!!!!!
Han lagde ikke skjul på, at han aldrig havde set "sådan noget svineri", og at han ville støtte os, hvis vi ville lægge sag an mod Breth.
Rufus var nu syet sammen, med der var sket en del ravage, så de var nødt til at beholde ham.
D 21.august hentede vi Rufus hjem.

En uge efter så det ud til, der var kommet betændelse i såret, og den kom på dyrehospitalet igen. Der var de i tvivl om, hvad det var, og beholdt derfor hunden i nogle dage, hvor der bla. blev taget vævsprøver. De antydede, det kunne være kræft, at det måske fra starten havde været det, og at Rufus næppe kunne klare flere operationer. Nogle dage efter måtte vi få ham aflivet...
Så mange år efter berører det mig stadig dybt at berette om.

I de sidste år har jeg fulgt beretningerne om Breth og hans uprofessionelle og ufølsomme måde at forvalte sit job.

Venlig hilsen

N. P.
Århus / RisskovUndertegnede var i ca. 1992 i kontakt med Jens Breth Hansen i forbindelse med vaccine af vores kat. Katten var for første gang hos dyrlæge og reagerede med at hvæse af pågældende dyrlæge. Dette resulterede i at han smaskede katten ned i bordet foran sig og råbte og skreg uhæmmet af vores stakkels kat. Jeg bad ham venligt men bestemt om at slippe vores kat. Vi forlod klinikken rystede over mandens opførsel. Jeg svor ved mit liv at jeg ville gøre alt for at sprede rygtet til alle jeg kendte med dyr som kunne ske at ende hos ham.

Mvh. Henrik Sinding

 


EN PRAKTIKANT’S BERETNINGER
Pernille Lauridsen, som tidligere har været praktikant hos dyrlæge Jens Breth Hansen, skriver sin erfaring:
I 1992 søgte jeg en læreplads som veterinærsygeplejerske. Dyrlæge Jens Breth Hansen ringede til mig, og jeg kom på prøve i 12 dage i efteråret 1992.
Dengang, som nu, havde dyrlægen flere klinikker, men kun i Århus.
En dag kom der en ung mand ind på en af klinikkerne med en voksen kat. Ejeren af katten forklarede, at han havde opdaget, at katten havde noget betændelse siddende i pelsen, og det vist var en byld efter et slagsmål. Dyrlæge Jens Breth Hansen undersøgte katten hurtigt, og katten protesterede meget. Dyrlægen forklarede så, at katten skulle bedøves og have renset såret og sikkert syes et par sting. Han gav et prisoverslag på 500 kr., alt iberegnet. Ejeren af katten gik og ville hente katten en times tid senere.
Da vi havde fået katten bedøvet og barberet pelsen omkring såret væk, kunne vi se, at bylden/såret var større end først antaget. Faktisk var ”hullet” ca. 3 cm i diameter. Og efter min vurdering så det ud som om, at der havde været betændelse længe, som nærmest havde ”syret” gennem skindet, så men kunne se bughinden lige under.
Dyrlæge Jens Breth Hansen sagde til sig selv, at 500 kr. absolut ikke dækkede den operation, hvis det skulle være pænt, men nu havde han jo sagt at prisen var 500 kr, så han måtte lave operationen til den pris.
Så han nærmest rippede såret sammen. Det var på samme måde, som en der første gang skal stoppe sokker. Altså dyrlægen lukkede bare såret med rynker og folder tilfølge.
Normalt ville man klippe sårrenderne til, så arret ville blive forholdsvis pænt glat.

En anden dag kom der et ungt par ind på klinikken i Risskov med en ringmærket due, der var fløjet ind i en rude og havde brækket næbbet. Dyrlæge Jens Breth Hansen vurderede, at fuglen skulle aflives, og parret spurgte, om de måtte få ringen med, så de kunne sende den til ejeren af duen. Jeg holdt duen med brystet opad, og dyrlæge Jens Breth Hansen ville sprøjte en overdosis af bedøvelsesvæske i hjertet på duen. Det er en svær aflivningsmetode, da det ikke er altid, at man rammer hjertet. Hvis det lykkedes, dør dyret øjeblikkeligt, men ellers tager det længere tid, før dyret dør.
Dyrlæge Jens Breth Hansen ramte ikke hjertet, så vi måtte vente på, at duen døde, så parret kunne få ringmærkningen med sig. Da vi havde ventet i små 30 min., blev dyrlægen utålmodig, fordi han havde en aftale med en anden klient i en af de andre klinikker. Så uden nogen videre overvejelse, klippede dyrlæge Jens Breth Hansen benet af duen, der jo ikke var død endnu, og udleverede ringmærkningen til parret, som sad i venteværelset og så ikke noget.

Dyrlæge Jens Breth Hansen ville også have, at jeg aflivede min ellers sunde og dejlige rottweiler, Rocco, da han sagde, jeg ikke ville have tid til at have kæledyr, hvis jeg skulle arbejde for ham. Jeg fik den selvfølgelig ikke aflivet.

Til toppen